

%100 Siyez Unundan Yapılmıştır.
Sipariş Sonrası Üretilir.
Ekşi Mayalıdır.
Kredi Kartı ve Havale İle Ödeme
500 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Devrekani İlçesinde Üretip Gönderiyoruz.
Normal buğdaya göre olumsuz iklim koşullarına karşı daha dayanıklı olan siyez buğdayı ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda siyez ekmeği faydaları ile ilgili olarak şunlar söylenmektedir;
İlk olarak anne sütünün miktarını ve kalitesini artırması siyez ekmeği faydaları arasında yer almaktadır.
Siyez ekmeği lif bakımından oldukça yüksek değerlere sahiptir. Bu nedenle sindirimi kolaylaştırması ve bağırsakları temizlemesi siyez ekmeği faydaları arasında önemli bir yer tutmaktadır.
Beyin fonksiyonlarını artırması, hafızayı güçlendirmesi, yaşlanmayı önlemesi gibi bulgular siyez ekmeği faydaları arasında yer almaktadır.
Antioksidan etkisi yüksek olan siyez ekmeğinin bağışıklık sistemini güçlendirmesi, serbest radikallere karşı koruyucu özellikte olması siyez ekmeği faydaları arasında yer alan önemli bulgulardır.
Siyez ekmeği içeriğinde yağ oranı oldukça düşük olduğu için kolesterol dengesizliği yaşayanlar için oldukça faydalıdır.
Siyez ekmeği faydaları arasında yer alan zengin folik asit içeriği sebebiyle özellikle çocuklarda, hamile ve emziren kadınlarda siyez ekmeğinin tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Siyez buğdayı içeriğinde E, B1,B2, B6, B7 vitaminleri ve birçok minerali bulundurması sebebiyle özellikle vitamin değerleri düşük olan insanlar için siyez ekmeği faydaları oldukça önemlidir.
İçinde çok az miktarda gluten olması siyez ekmeğin faydaları arasında yer almaktadır.
Siyez ekmeği faydalarından bir diğeri de glisemik endeksinin düşük olmasıdır. Mideden bağırsaklara geçişi yani sindirimi uzun süren siyez ekmeğinin glisemik endeksinin düşük olması kan şekerinin aniden değil, yavaş yükselmesini sağlamaya yardımcı olur.
Siyez ekmeğinin kansere karşı koruyucu yapıda olduğu bilinmektedir. Özellikle kolon kanserine karşı koruyucu etkiler göstermesi siyez ekmeği faydaları arasında yer almaktadır.
Düşük karbonhidrat, yüksek protein içeriğine sahip olan siyez ekmeği faydalarından bir diğeri de metabolizmayı hızlandırmada önemli rol oynamasıdır.
Radyasyona karşı kalkan görevi görmesi siyez ekmeği faydaları arasında yer almaktadır.
Zengin lifli yapısı sayesinde uzun süren tokluk hissi ve içeriğindeki sağlıklı bileşenler sayesinde kilo kontrolünü sağlamak isteyenler için siyez ekmeği faydaları önemli bir yer tutmaktadır.
En doğal buğday türü olan siyez ile evde doğal yöntemlerle siyez ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz. Küf yapmayan ve uzun süre tazeliğini koruyan Siyez ekmeğinin tarifinı sizler için püf noktaları ile birlikte araştırdık.
Doğal yöntemler ile evde Siyez ekmeğinin yapılışı için gerekenler sırasıyla şu şekildedir;
Öncelikle yarım paket yaş maya veya siyez ekşi maya, 1 silme tatlı kaşığı toz şeker ve iki buçuk su bardağı ılık su uygun bir kap içerisinde karıştırılır.
Karışım maya köpürene kadar yaklaşık 15-20 dakika boyunca bekletilir.
Hamur yoğurma kabına alınan mayalı karışımın üzerine 3 çorba kaşığı saf zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı doğal kaya tuzu eklenir.
Yoğurma kabındaki karışıma son olarak yaklaşık 5-6 su bardağı kadar siyez unu yavaş yavaş ve karışıma yedirerek ilave edilir. Kulak memesinden hafif yumuşak güzel kıvamlı bir hamur elde edilir.
Siyez ekmeği yapımında hamurunun üzeri nemli ve temiz bir bezle örtülür ve yaklaşık olarak 8 saat dinlendirilir.
Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisi üzerine siyez ekmeği hamuru yayılır ya da arzu edilen şekiller verilir.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 1 saat süre ile kontrollü bir şekilde pişirilir.
Siyez ekmeği yapılışının püf noktaları: Ilık su yerine aynı miktarda ılık süt de kullanılabilir. Mayalandırma sürecini mümkün mertebe sıcak bir ortamda yapmaya çalışın. Siyez ekmek hamurunu bazlama ve pide gibi şekiller vererek sac üzerinde, tost makinesinde pişirilmesi de tavsiye edilmektedir.